Dag 31, 32, 33 & 34: Zion NP – Las Vegas

Posted by on 3 oktober 2011

Het is hier half 8 ’s avonds en we rijden in het donker op weg naar Yosemity National Park. De meiden in hun pyama’s in hun stoeltjes achterin, maar slapen doen ze nog niet… Voor mij een mooi moment om weer eens wat voor de website te schrijven.


Afgelopen dagen zijn we in Las Vegas geweest, Mandalay Bay Hotel. De camper hebben we voor twee dagen achtergelaten en we hebben heerlijk in een super de luxe hotelkamer geslapen. Mandalay Bay is een super groot hotel (wij hadden kamer 12233, kamer 233 op de 12e verdieping, er zijn nog 27 verdiepingen boven ons, in totaal meer dan 3300 kamers). Uiteraard een groot casino (13000 m2) en ongeveer twaalf restaurants. Maar het mooiste was toch wel het zwembad, een echt “strand” met golfslagbad, het was net alsof we weer in Zeeland waren 😉 … In Las Vegas is alles een beetje over de top. We hebben de IJffeltoren gezien, Venetië met de brug der zuchten, de fontijnenshow bij het Bellagio, de leeuwen bij MGM, New York hotel. Bij de M&M factory heeft Veerle zelf haar kleuren M&M’s gekozen. ’s Avonds hebben we Bart zijn babysit app uitgeprobeerd (werkt prima) en zijn we een paar drankjes in de Coyote Ugly gaan halen… Een echte Las Vegas ervaring rijker. De volgende dag heeft Bart mij lekker laten uitslapen en is met de kinderen naar het Shark Reef Aquarium gegaan. ’s Middags naar de outletshoppingmall geweest en naar het zwembad. In het donker (om zeven uur ’s avonds) de fontijnenshow bij het Bellagio gezien en toen kwamen we Bert en Ernie tegen! Veerle vond het helemaal fantastisch en vroeg of zij in Las Vegas wonen.

De volgende ochtend nog even snel naar het zwembad geweest en toen in de camper naar Death Valley. Het was hier erg warm, 43 graden, alsof je in een warm bad stapt. We hebben maar geen wandeling ondernomen met de meisjes, dat leek ons iets te warm. Ik ben even uit de camper gegaan bij Zabriskie point en de we hebben bij Furnace Creek gelunched in een echte cowboy tent. We kwamen nog wat fietsers tegen… Een echte uitdaging hier. We wilden langs Scotty’s Castle rijden, maar voor de weg na Scotty’s Castle had je een “high clearance vehicle” nodig. Dit soort waarschuwingen kloppen hier meestal wel, dus toen hebben we een andere route gekozen. Helaas wel iets langer. En nu dus op weg in het donker naar Yosemity. Voor de Tiogapass (een weg op een hoogte van boven de 3000 meter) willen we een camping zoeken, zodat we morgenvroeg het park in kunnen rijden en een “first come, first serve” campingplekje in het park kunnen bemachtigen. Wordt vervolgd!

Bedankt voor jullie leuke reacties allemaal, erg leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *