Dag 24: Grand Canyon – Page (Lake Powell)

Posted by on 19 september 2011

Na Bart’s helicoptervlucht rijden we rond het middaguur naar Page, Lake Powell. Bij het Grand Viewpoint neem ik nog even afscheid van de Grand Canyon, wat prachtig is het hier!
Daarna naar Lake Powell. Dit meer is ontstaan omdat er een stuwdam is gemaakt en het water van de Colorado river heeft dit meer gevormd. Uiteraard waren veel mensen tegen de komst van de dam. Het schijnt voor de dam heel erg mooie natuur te zijn geweest, maar daar zien we niets meer van. Omdat het hier een hoge woestijn is, is het water niet al te koud en de meiden vinden het heerlijk om op het strand te spelen en te zwemmen in de “zee”. We besluiten om de camper op het strand te laten staan en hier de nacht door te brengen, erg leuk. Omdat het zand nogal mul was en onze camper veel heeft, maar geen 4 wheel aandrijving, heeft een vriendelijke Amerikaan ons nog even op een iets beter (vaster) stukje zand geholpen door ons eerst met een sleepkabel los te trekken. Daarna stonden we prima (en ik hoefde ook echt niet meer weg). Het strand hier is een echt autostrand en we kunnen tot s avonds laat van de hardrock van de buren genieten. Officieel is dit een National Park, maar het is toegestaan om over de duinen te crossen, dus iets anders dan de meeste Nationale Parken. Maar ook dit heeft eigenlijk wel zijn charme. Bijna alle Amerikanen zijn hier met grote pick up trucks met 4 wheel drive en een grote boot. (Het woord ” klein” kennen de Amerikanen niet, lijkt wel). Parijs is hier wel heel ver weg…

De volgende dag doen we rustig aan en bovendien is het weer tijd voor de inkopen van een week, dus de Wallmart hebben we ook anderhalf uur van binnen gezien. Weer genoeg supplies voor een week (of meer). We slapen op een camping in Wahweap, vlakbij het meer. We hebben namelijk stroom nodig (laptop is leeg) en de was moet ook weer eens gedaan worden. De mensen zijn hier overigens niet al te vriendelijk.

s Avonds lekker BBQ-en met een lekker groot stuk entrecote. Bart heeft een huisdier gescoord. Inmiddels slaapt onze tarantula (of andere behoorlijk grote spin) in een whiskyglas naast de camper hier naast mij. Wij vonden hem (of haar) voor de BBQ bij de camper. Morgen als alle kinderteentjes veilig en wel in de camper zijn mag hij weer op zijn eigen acht benen staan. En… morgen naar Antelope Canyon! En vervolgens richting Bryce National Park.

7 Responses to Dag 24: Grand Canyon – Page (Lake Powell)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *