Dag 9: Firemen Fundraise Festival

Posted by on 4 september 2011

’s Morgens gaan Astrid en ik boodschappen doen en even de band van Astrid’s auto oppompen. Helaas was de band zo lek, dat het nodig was deze te vervangen. Het was zondagochtend, maar hier in Fort Collins zijn veel winkels gewoon open en ook op zondagochtend kan je je banden laten vervangen. Ideaal!

’s Middags gingen wij naar de Firemen Fundraise Festival. Op dit festival haalt men geld op voor de brandweer. Deze brandweer bestaat uit vrijwilligers die bijvoorbeeld 10 of 20 jaar vrijwillig (bos)branden bestrijden. Na 10 of 20 jaar vrijwilliger geweest te zijn, krijgen ze een bescheiden pensioen (nog eens navragen hoeveel dat is). Dit moet uiteraard betaald worden en daarom is er jaarlijks een Fundraising Festival, met een prachtige veiling waar schilderijen voor $ 20.000,- van de hand gaan. Daarnaast wat kleine kraampjes en een luchtkussenspeelparadijs voor kinderen. En wij waren daar de enige toeristen, super.

Alles is hier precies zoals in de film, zoals de foto’s laten zien. Mensen dragen echt een cowboyhoed en laarzen. Post wordt in de mailboxes bezorgd en overal zie je Amerikaanse vlaggen. En.. iedereen is bang van de politie. De politie (of sheriff) is echt nog iemand. Leuk om in Nederland in ere te herstellen?

2 Responses to Dag 9: Firemen Fundraise Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *