Dag 3: Estes Park & Rocky Mountain NP

Posted by on 29 augustus 2011

We beginnen een beetje in het nieuwe ritme te komen. De jetlag en het hoogte verschil (het is hier 2293 meter hoog) speelt ons steeds minder parten. Bij de kinderen lijkt het wennen sneller te gaan. Vandaag (maandag) hebben we een rustige ochtend bij Jan in zijn huis. Na een paar telefoontjes met Droam in Nederland hebben we nu dan eindelijk internet en kunnen we wat aan de site gaan doen. We skypen met het thuisfront.

Rocky Mountain National Park

’s Middags gaan we samen met Jan in “onze” Cadillac het Rocky Mountain National Park in. Het is maar een paar kilomter van zijn huis. Het begint te regenen en als we even later over het hoogste punt van de route heen zijn (3713 meter) klaart het weer op. Volgens oom Jan zegt men hier “If you don’t like the weather in Colorado, wait fifteen minutes”. Het is een  mooie bergpas waar we  langs mooie vergezichten en eeuwige sneeuw rijden. We zien ook een “elk” in het dal. Er bestaat bij ons nu wat verwarring over de vertaling van het woord “elk”. Een elk zou in het Nederlands een eland zijn. Maar wat is een moose dan? Volgens het woordenboek ook een eland. De beesten komen hier beiden voor maar zijn toch heel verschillend.

Dinsdag zullen we het park weer ingaan en meer foto’s te maken.

3 Responses to Dag 3: Estes Park & Rocky Mountain NP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *