Dag 1: Brussel – Denver, Colorado

Posted by on 27 augustus 2011

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. USA here we come!
We vertrekken ’s ochtends vroeg met twee auto’s naar Brussel waar we worden afgezet en uitgezwaaid door Carla en Rob.
De lange reis die we vandaag maken zal vooral voor de kinderen wel zwaar worden. De iPad is vol gepropt met kinderspelletjes en films, misschien dat dat iets helpt.
Het tijdsverschil met Denver is 8 uur. Als wij om 18:00 lokale tijd landen is het voor ons al diep in de nacht. Maar ach, we hebben zes weken om bij te komen dus dat komt wel goed!
Nu maar hopen dat orkaan Irene geen roet in het eten gooit. Vluchten naar New York zijn afgelast. Vluchten naar Atlanta niet.

update 

Na een lange reis zonder last te hebben gehad van orkaan Irene zijn we veilig geland in Denver. Vooral het laatste stukje vanuit Atlanta was een kindertechnisch een uitdaging te noemen. Veerle hield zich goed en vond het vooral leuk om heen en weer te lopen en rennen door het vliegtuig maar Linde vond het allemaal wat minder. Ze had geen stoel en ook geen wiegje dus moest ze het laatste stuk van 3,5 uur op schoot doorbrengen. Uiteindelijk viel ze tot genoegen van alle passagiers op schoot in slaap.

We werden opgehaald door oom Jan en Gerrit. Gerrit stond in de aankomsthal op ons te wachten en herkende ons in het geheel niet. Ik twijfelde wel maar toch liepen we door naar de bagageband en lieten hem staan waar hij stond. Bij de bagageband stond ook niemand ons op te wachten dus ben ik met Veerle toch maar even gaan kijken bij die meneer die toch wel eens Gerrit zou kunnen zijn. Ik tikte hem op zijn schouder terwijl hij nog naar de deur stond te kijken in opwachting van ons. “Are you waiting for someone?”. “Are you Bart?” vroeg hij. Mooi momentje.

We vonden oom Jan aan de andere kant van de bagageeband en we zijn met twee auto’s naar Golden gereden (ongeveer een uur rijden). Eerst hebben we de kinderen lekker in bed gestopt in de speciaal voor ons opgeknapte logeerkamer. Daarna hebben we wat cadeautjes uitgedeeld en een biertje op het terras gedronken. Kris maakte heerlijke steak op de gril dat voor ons eigenlijk eerder ons ontbijt dan diner was.

Wat volgde was een enigszins onrustige nacht met de kids. Maar daar hadden we wel rekening mee gehouden.

2 Responses to Dag 1: Brussel – Denver, Colorado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *