Reisverslag

Dag 43: San Francisco

Vanmorgen hebben we de camper ingeleverd. Dag mooie, heerlijke camper van Road Bear. Zij adverteren met Premium Quality en dat is zeker waar. Super service en super camper. Na de gratis shuttle naar ons hotel “Holliday Inn Express” chillen we wat op de kamer. Terwijl Linde haar slaaptekort in haalt ( en Bart voordoet hoe … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 42: San Franciso

Omdat we morgen de camper weer moeten inleveren, gaan we eerst maar eens een deel van onze spullen inpakken. Travel light is niet helemaal gelukt met twee kleine kinderen. Daarnaast hebben we ook nog veel speelgoed, babybed, extra wandelwagen, kinderstoel, autostoeltjes en loopauto van familie gekregen… Even opruimen en uitzoeken. Eind van de ochtend gaan … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 41: San Francisco

Vandaag zijn we naar het California Academy of Science geweest. Een prachtig museum waar een tropisch regenwoud in is gemaakt en veel echte dieren, voornamelijk vogels, kikkers, spinnen, slangen en veel vissen. Dit is het mooiste “museum” dat ik ooit heb gezien. Er is een tentoonstelling over de opwarming van de aarde en in de … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 40: San Francisco

San Francisco is prachtig. We rijden met camper naar de Golden Gate Bridge en lopen wat rond. We merken direct dat we in een grote stad zijn en het voelt ook heel Europees aan. ” ledereen” loopt hier hard en mensen zijn stijlvol gekleed. Het eten is hier ook prima. We drinken heerlijke espresso aan … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 39: Monterey Bay, Santa Cruz, San Francisco

Toen we gisteren aankwamen In Monterey Bay regende het helaas. ’s Morgens vroeg vertrokken we naar Santa Cruz. Onderweg nog een pier met heel veel zeeleeuwen gezien. Linde vindt het leuk, maar wil vooral lekker oefenen met lopen. In Santa Cruz heerst  een lekker relaxed sfeertje. Het is hier een goede spot voor golfsurfers. We … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 38: Yosemite – Monterey Bay

We staan om zes uur op en terwijl de meisjes nog slapen, rijden wij naar een parkeerplaats om naar het Mirror Lake te wandelen. Omdat we zo vroeg zijn, wandelen we helemaal alleen naar een verbreding in de rivier, waarin de bergen prachtig weerspiegeld worden. Daarna lopen we door naar heel duur hotel (The Ahwahnee … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 3 Comments

Dag 37: Yosemite

We beginnen de dag rustig en Bart gaan met de kids zwemmen, terwijl ik de camper opruim en schoonmaak. Rond het middaguur komen we aan bij de Bridall fall, mooi maar wat druk! We worden een beetje moe van de drukte hier. We parkeren de camper en lopen een stukje door de Valley. We ontdekken … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 36: Yosemite

De volgende ochtend gaan we vroeg op pad naar Mariposa Grove, waar prachtig grote Sequia’s staan, sommige wel 1800 jaar oud. Indrukwekkend. Daarna rijden we naar Glacier Point, waar we een prachtig uitzicht hebben over Yosemite Valley, overhanging rock, Vernall en Nevada waterfall’s… Het is prachtig, maar wat zijn er overal veel mensen in dit … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 35: Yosemite

Juno Lake- Yosemity Rond half negen komen we in het pikkedonker aan op een camping bij Juno Lake. Omdat er niemand meer is, pakken we gewoon een plekje en hopen we dat we niet op iemand anders’ plekje staan. We gaan lekker slapen en ’s morgens vroeg op; naar de Tioga Road! De Tioga Road … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 2 Comments

Dag 31, 32, 33 & 34: Zion NP – Las Vegas

Het is hier half 8 ’s avonds en we rijden in het donker op weg naar Yosemity National Park. De meiden in hun pyama’s in hun stoeltjes achterin, maar slapen doen ze nog niet… Voor mij een mooi moment om weer eens wat voor de website te schrijven. Afgelopen dagen zijn we in Las Vegas … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 30: Zion NP – The Narrows

Vroeg op! Tijd om de wandeltocht “The Narrows” door de rivier The Virgin te maken. Het is nog fris als ik met uitzwaai comité de bus instap gewapend met een lange wandelstok. Na het uitzwaaien met ik al meteen schouderdiep de rivier door. Dan ben je wel wakker. Wat volgt is een mooie tocht met … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 29: Zion NP

Wat is het leuk om al jullie reacties te lezen op onze site! Hierdoor is het nog leuker om de site up to date te houden. Vroeg rijden we Zion dan echt binnen. Het is meteen al erg mooi. Gelukkig hebben we deze plek niet overgeslagen! Grote puntige rode bergen en veel groen. We hebben … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 4 Comments

Dag 28: Bryce NP – Zion NP

Even een fotoloze update met een minimale internet verbinding. Precies vier weken Amerika nu en nog “maar” twee weken te gaan. Vandaag rijden we naar een camping vlak voor het Zion National Park. Onderweg komen we langs Ceadar Breaks NP, een kliein park met gelijkenissen met Bryce. Maar toch net weer iets ander gesteente. We … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 27: Bryce Canyon National Park

Als eerste staat vandaag een wandeling langs de “Rim” met z’n allen op het programma? We nemen we de bus naar visitor center, waar we een film zien over Bryce National Park. Linde wil alleen maar kruipen en lopen. ’s Middags besluiten we om in plaats van weer een wandeling met Linde in de rugdrager, … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 26: Glendale – Bryce Canyon National Park

Vandaag slapen de meiden uit, alhoewel dat vooral komt doordat we hier een uur tijdsverschil hebben… Na een lekker rustig ochtendje met wat opruimen en de speeltuin, vertrekken we richting Bryce. Het is nog maar iets meer dan een uurtje rijden. We rijden door prachtig landschap. Dan opeens rijden we door Red Canyon. Niet veel … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: | 2 Comments

Dag 25: Antelope Canyon, trout en Glendale

Vandaag gaan we naar de Antelope Canyon! Deze canyon is vooral bekend door haar mooie vormen en de prachtige lichtinval, vooral rond het middaguur. Helaas is de fototour met het mooiste licht volgeboekt tot oktober, dus wij gaan iets later de canyon in. Ook nu is het werkelijk prachtig! Sommige stukken doen mij wel wat … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 24: Grand Canyon – Page (Lake Powell)

Na Bart’s helicoptervlucht rijden we rond het middaguur naar Page, Lake Powell. Bij het Grand Viewpoint neem ik nog even afscheid van de Grand Canyon, wat prachtig is het hier! Daarna naar Lake Powell. Dit meer is ontstaan omdat er een stuwdam is gemaakt en het water van de Colorado river heeft dit meer gevormd. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , | 7 Comments

Dag 22, 23 en 24: Grand Canyon

Drie nachten staan we op dezelfde plek in de Grand Canyon. Mather Campground. Je hebt hier geen voorzieningen en het is een leuke uitdaging om hier op jezelf te zijn. De camper is er goed op ingericht en de vriezer hoeft niet uit. Onze eerste indrukken van de Grand Canyon zijn overweldigend. Alle clichés zijn … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , | 2 Comments

Dag 21: Grand Canyon

Het is hier mooier dan we hadden gedacht. Wederom hebben we helaas geen internet dus zit ik nu even op de iPad bij een lodge (met gratis wifi) snel even wat te schrijven. Foto’s volgen nog. We zijn hier drie dagen om de south rim te verkennen. Straks gaan we naar een imax theater om … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 20: Monument Valley – Grand Canyon

’s Morgens werken we de website bij en gaan we even zwemmen in het binnenzwembad. Daarna zullen we op weg gaan naar de Grand Canyon en gaan we kamperen op een prachtige campground (Mather) in het National Park. Waarschijnlijk een paar dagen geen internet, dus de volgende update zal weer een aantal dagen duren!

Categories: Reisverslag | 4 Comments

Dag 19: Canyonlands – Monument Valley

Vandaag is het wat minder mooi weer. We vertrekken op tijd vandaag, want vandaag moeten we aardig wat kilometers maken. Eerst nog een korte wandeling in Canyonlands naar de Mesa Arch. Een prachtige wandeling en een heel mooie arch. Daarna rijden we naar Moab waar we nog even wat wijn willen inslaan (niet te koop … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , | 2 Comments

Dag 18: Moab – Canyonlands

Ondanks dat de meiden pas laat gingen slapen, waren ze vroeg wakker en eigenlijk kwam dat goed uit, want we wilden op tijd naar Canyonlands. Canyonlands is kort gezegd een beetje miniatuur Grand Canyon met tafelbergen die door de Colorado rivier zijn uitgesleten. Het is er nog vrij ruig en ongerept. Ondanks dat dit park … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , | Leave a comment

Dag 17: Arches, Devils Garden – Moab

Vandaag is het gelukkig wat mooier weer, zodat we de arches in de zon kunnen zien! Vanaf de camping kunnen we direct een mooie wandeling maken naar de “Broken Arch”. Wat een prachtige wandeling is dit! Veerle vond het helaas iets te lang, waardoor ik haar een stukje heb moeten dragen, maar bij elkaar een … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 2 Comments

Dag 16: Moab – Arches

Na een rustig ochtendje waarin de dames een beetje kunnen bijkomen (en Linde bijna 2 uur slaapt), gaan we rond het middaguur op pad richting Arches National Park. Omdat Veerle in de camper in slaap is gevallen, gaat Bart eerst een rondje om Balanced Rock lopen en daarna ik samen met Linde. Linde had er … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , | 2 Comments

Dag 15: Glennwood Springs – Moab

Eerste nacht in camper – Glennwood Springs We brengen onze eerste nacht in de camper door. We slapen heerlijk. De kids boven de cabine in hun eigen tentjes, wij achterin in een lekker bed. Zwemmen met Jan en John Jan en John komen om 9:15 aan op de camping om ons mee te nemen naar … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , , | 3 Comments

Dag 11: Motorcrossen

Vannacht heb ik bij Gerrit geslapen. Hanneke en de kids bij Ingrid. Het plan is om vandaag met Gerrit en zijn zoon te gaan crossen met crossmotoren ergens in de middle of nowhere. Vaughn is 15 dus we kunnen niet op de openbare weg komen. Buiten staat een enorme aanhanger waar de motoren in staan. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , | 5 Comments

Dag 9: Firemen Fundraise Festival

’s Morgens gaan Astrid en ik boodschappen doen en even de band van Astrid’s auto oppompen. Helaas was de band zo lek, dat het nodig was deze te vervangen. Het was zondagochtend, maar hier in Fort Collins zijn veel winkels gewoon open en ook op zondagochtend kan je je banden laten vervangen. Ideaal! ’s Middags … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: | 2 Comments

Dag 8: Whalerock cabin en Derek Roberts Cattle Ranch

Vandaag begint de dag rustig en Linde kan ’s morgens lekker slapen. Linde drumt lekker op een grote drum en Veerle schommelt onder Astrids balkon. ’s Middags gaan we naar een grote ranch van een vriend van Astrid, Derek Roberts. Het huis is van ongeveer 1875, wat heel erg oud is hier. Ze hebben heel … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 7 Fort Collins – Rocky Mountains Cabin van Astrid

Vandaag gaan we naar de “cabin”  van Astrid, samen met oom Jan. Het huis is op een bergkam gelegen en je kan er alleen met een 4-wheel drive komen. Bellevue at Whalerock road (we zijn ongeveer 1400 miles, 2250 km) van de zee, grappig dat ze hier een weg naar een walvis vernoemen…). Overdag hebben … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 6: Fort Collins

’s Ochtends slapen we uit tot 8:30. We zijn nog bij Ingrid en Mark in Fort Collins. ’s Ochtends gaan we naar een mooie speeltuin met fonteinen en allerlei speeltoestellen. Tijdens de slaapjes van de kids bekijken we wat oude familie albums en vergelijken we “features” van onze kinderen met de babyfoto’s uit de albums. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 5 Comments

Dag 5: Estes Park – Fort Collins

’s Ochtends ben ik met Jan naar de Radioshack geweest. Webcam gekocht en skype op zijn computer gezet. Met wat familieleden hebben we tijdens een lunch in Estes Park samen de planning opgesteld voor wie ons wanneer mag “hebben”. ’s Middags rijden we achter Ingrid en haar zoon Alex aan naar Fort Collins. Na een ritje … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 4: Estes Park & Rocky Mountain NP

Hanneke en Jan gaan samen naar het centrum om wat boodschappen te doen. Gerrit is ’s ochtends met de motor aangekomen. Samen met Gerrit passen we op Veerle en Linde en kletsen we wat bij. Onze internetverbinding is weer weggevallen. Na enkele telefoontjes met Droam in Nederland krijgen we het apparaat weer aan de praat. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 6 Comments

Dag 3: Estes Park & Rocky Mountain NP

We beginnen een beetje in het nieuwe ritme te komen. De jetlag en het hoogte verschil (het is hier 2293 meter hoog) speelt ons steeds minder parten. Bij de kinderen lijkt het wennen sneller te gaan. Vandaag (maandag) hebben we een rustige ochtend bij Jan in zijn huis. Na een paar telefoontjes met Droam in Nederland … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 3 Comments

Dag 2: Golden – Estes Park

Ontbijt Na een onrustige nacht hebben we een rustige ochtend in het huis van Gerrit en Kris en hun zonen Carl en Vaughn. Buiten is het strak blauw en een graadje of 32. We praten lekker bij en we nuttigen een heerlijk ontbijt met gebakken ei met spek en American pancakes met slagroom en stroop. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Dag 1: Brussel – Denver, Colorado

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. USA here we come! We vertrekken ’s ochtends vroeg met twee auto’s naar Brussel waar we worden afgezet en uitgezwaaid door Carla en Rob. De lange reis die we vandaag maken zal vooral voor de kinderen wel zwaar worden. De iPad is vol gepropt met kinderspelletjes en films, … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , | 2 Comments