Author Archives: Bart

Dag 30: Zion NP – The Narrows

Vroeg op! Tijd om de wandeltocht “The Narrows” door de rivier The Virgin te maken. Het is nog fris als ik met uitzwaai comité de bus instap gewapend met een lange wandelstok. Na het uitzwaaien met ik al meteen schouderdiep de rivier door. Dan ben je wel wakker. Wat volgt is een mooie tocht met … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 29: Zion NP

Wat is het leuk om al jullie reacties te lezen op onze site! Hierdoor is het nog leuker om de site up to date te houden. Vroeg rijden we Zion dan echt binnen. Het is meteen al erg mooi. Gelukkig hebben we deze plek niet overgeslagen! Grote puntige rode bergen en veel groen. We hebben … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 4 Comments

Dag 28: Bryce NP – Zion NP

Even een fotoloze update met een minimale internet verbinding. Precies vier weken Amerika nu en nog “maar” twee weken te gaan. Vandaag rijden we naar een camping vlak voor het Zion National Park. Onderweg komen we langs Ceadar Breaks NP, een kliein park met gelijkenissen met Bryce. Maar toch net weer iets ander gesteente. We … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 27: Bryce Canyon National Park

Als eerste staat vandaag een wandeling langs de “Rim” met z’n allen op het programma? We nemen we de bus naar visitor center, waar we een film zien over Bryce National Park. Linde wil alleen maar kruipen en lopen. ’s Middags besluiten we om in plaats van weer een wandeling met Linde in de rugdrager, … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 22, 23 en 24: Grand Canyon

Drie nachten staan we op dezelfde plek in de Grand Canyon. Mather Campground. Je hebt hier geen voorzieningen en het is een leuke uitdaging om hier op jezelf te zijn. De camper is er goed op ingericht en de vriezer hoeft niet uit. Onze eerste indrukken van de Grand Canyon zijn overweldigend. Alle clichés zijn … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , | 2 Comments

Dag 21: Grand Canyon

Het is hier mooier dan we hadden gedacht. Wederom hebben we helaas geen internet dus zit ik nu even op de iPad bij een lodge (met gratis wifi) snel even wat te schrijven. Foto’s volgen nog. We zijn hier drie dagen om de south rim te verkennen. Straks gaan we naar een imax theater om … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 15: Glennwood Springs – Moab

Eerste nacht in camper – Glennwood Springs We brengen onze eerste nacht in de camper door. We slapen heerlijk. De kids boven de cabine in hun eigen tentjes, wij achterin in een lekker bed. Zwemmen met Jan en John Jan en John komen om 9:15 aan op de camping om ons mee te nemen naar … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , , | 3 Comments

Dag 11: Motorcrossen

Vannacht heb ik bij Gerrit geslapen. Hanneke en de kids bij Ingrid. Het plan is om vandaag met Gerrit en zijn zoon te gaan crossen met crossmotoren ergens in de middle of nowhere. Vaughn is 15 dus we kunnen niet op de openbare weg komen. Buiten staat een enorme aanhanger waar de motoren in staan. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , | 5 Comments

Dag 7 Fort Collins – Rocky Mountains Cabin van Astrid

Vandaag gaan we naar de “cabin”  van Astrid, samen met oom Jan. Het huis is op een bergkam gelegen en je kan er alleen met een 4-wheel drive komen. Bellevue at Whalerock road (we zijn ongeveer 1400 miles, 2250 km) van de zee, grappig dat ze hier een weg naar een walvis vernoemen…). Overdag hebben … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 1 Comment

Dag 6: Fort Collins

’s Ochtends slapen we uit tot 8:30. We zijn nog bij Ingrid en Mark in Fort Collins. ’s Ochtends gaan we naar een mooie speeltuin met fonteinen en allerlei speeltoestellen. Tijdens de slaapjes van de kids bekijken we wat oude familie albums en vergelijken we “features” van onze kinderen met de babyfoto’s uit de albums. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 5 Comments

Dag 5: Estes Park – Fort Collins

’s Ochtends ben ik met Jan naar de Radioshack geweest. Webcam gekocht en skype op zijn computer gezet. Met wat familieleden hebben we tijdens een lunch in Estes Park samen de planning opgesteld voor wie ons wanneer mag “hebben”. ’s Middags rijden we achter Ingrid en haar zoon Alex aan naar Fort Collins. Na een ritje … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Leave a comment

Dag 4: Estes Park & Rocky Mountain NP

Hanneke en Jan gaan samen naar het centrum om wat boodschappen te doen. Gerrit is ’s ochtends met de motor aangekomen. Samen met Gerrit passen we op Veerle en Linde en kletsen we wat bij. Onze internetverbinding is weer weggevallen. Na enkele telefoontjes met Droam in Nederland krijgen we het apparaat weer aan de praat. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 6 Comments

Dag 3: Estes Park & Rocky Mountain NP

We beginnen een beetje in het nieuwe ritme te komen. De jetlag en het hoogte verschil (het is hier 2293 meter hoog) speelt ons steeds minder parten. Bij de kinderen lijkt het wennen sneller te gaan. Vandaag (maandag) hebben we een rustige ochtend bij Jan in zijn huis. Na een paar telefoontjes met Droam in Nederland … Continue reading »

Categories: Reisverslag | 3 Comments

Dag 2: Golden – Estes Park

Ontbijt Na een onrustige nacht hebben we een rustige ochtend in het huis van Gerrit en Kris en hun zonen Carl en Vaughn. Buiten is het strak blauw en een graadje of 32. We praten lekker bij en we nuttigen een heerlijk ontbijt met gebakken ei met spek en American pancakes met slagroom en stroop. … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Dag 1: Brussel – Denver, Colorado

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. USA here we come! We vertrekken ’s ochtends vroeg met twee auto’s naar Brussel waar we worden afgezet en uitgezwaaid door Carla en Rob. De lange reis die we vandaag maken zal vooral voor de kinderen wel zwaar worden. De iPad is vol gepropt met kinderspelletjes en films, … Continue reading »

Categories: Reisverslag | Tags: , , , | 2 Comments

Skype

Wil je ons bereiken tijdens onze reis? Installeer dan skype op je pc, mac, ipad, iphone etc. Skypenaam van Hanneke is “hannekebastian” en van Bart “skippybart”. Denk wel aan het tijdsverschil! Het is in Denver 8 uur vroeger en vanaf Las Vegas 9 uur. Zie ook het hulpje aan de rechterkant van deze pagina.

Categories: Voorbereidingen | Tags: | 1 Comment

Altijd online

Wegens mij DRF (data roaming fobie) heb het zo geregeld dat wij in de VS onbeperkt online kunnen zijn. Een hele geruststelling. Zie ook http://www.droam.nl.

Categories: Voorbereidingen | Tags: , | Leave a comment

Wandelvoorbereiding

Als we straks met twee kinderen een wandeling van betekenis willen kunnen lopen moeten we nu alvast oefenen. Veerle heeft een stuk voorop gelopen en de gele pijlen nog best goed kunnen volgen. Het was maar 3km maar toch wel een overwinning.

Categories: Voorbereidingen | Tags: | Leave a comment

Welkom!

Welkom op ons reisblog. Eind augustus zullen wij met ons gezin afreizen naar Denver, Colorado. De eerste twee weken brengen we met familie in Colorado door. Begin september halen we de gehuurde camper op en beginnen we aan onze reis langs een aantal bekende nationale parken en bezienswaardigheden. Begin oktober vliegen we terug naar Amsterdam … Continue reading »

Categories: Voorbereidingen | Tags: , , | 6 Comments